Menü

WIN EURASIA 2023

Sektör WIN EURASIA ile Gelecekle Buluşmaya Hazırlanıyor

Yeni mottosunu “Endüstri gelecekle buluşuyor” olarak belirleyen, sektöründe bölgenin en büyük uluslararası endüstri fuarı WIN EURASIA, 7-10 Haziran 2023 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde 29. kez düzenlenecek. Günümüzün ve geleceğin çığır açan trendlerinin, yeni nesil teknolojilerin ve çözümlerin tanıtılacağı fuar, üretici ve satın almacı sektör profesyonellerini Avrasya’nın lider endüstri fuarında dünya pazarlarıyla buluşturacak.

Teknoloji yoğun ürünler üreten sektörlerin küresel dış ticaretteki payı hızla artıyor. Türkiye’de sürdürülebilir bir büyüme performansı yakalamak ve ihracatta rekabetçi olabilmek için teknoloji yoğunluğu yüksek, kaliteli ürünlerin üretimini ve ihracatını artırmayı hedefliyor. Geçtiğimiz yıl İstanbul Fuar Merkezi’nde 6 salon ve 24 bin m2 fuar alanında; 17 ülkeden 500 katılımcı ve 92 ülkeden 35.728 ziyaretçiye ev sahipliği yapan WIN EURASIA, Türkiye’nin 2023 hedefleri doğrultusunda imalat sanayi ihracatının 210 milyar dolara, orta-yüksek teknolojili ürünlerde ise %44,2’ye yükselmesine önemli katkı sağladı.

DÜNYANIN EN BÜYÜK TİCARİ KÜRESEL AĞINA DAHİL OLMA FIRSATI

WIN EURASIA’nın her zaman ihracata odaklanan ve sektörün geleceğini şekillendiren bir fuar olduğuna dikkat çeken Hannover Fairs Turkey Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü Annika Klar, “WIN EURASIA, öncü ve yenilikçi bakış açısıyla katılımcı ve ziyaretçilerine büyük bir vizyon kazandırmakla kalmıyor, aynı zamanda dünyanın en büyük ticaret küresel ağına dahil olma fırsatı sunuyor. Bu yıl 7-10 Haziran 2023 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleşecek olan fuarımızda; ‘Enerji, Elektrik & Elektronik Teknolojileri’, ‘Kaynak ve Robotik Kaynak Teknolojileri’, ‘Lojistik, Tedarik Zinciri Yönetimi & Intralojistik Çözümler’, ‘Endüstriyel Üretim Makineleri’ ve Endüstriyel ve Robotik Otomasyon & Akışkan Gücü Sistemleri’ sektörlerine ilişkin ürün grupları 6 salonda ve 27 bin m2 net alanda yer alacak” dedi.

AVRASYA’DA İMALAT SANAYİNİ BİR ARAYA GETİREN TEK FUAR

“Bu yıl mottomuzu ‘Endüstri Gelecekle Buluşuyor’ olarak belirledik. Çünkü WIN EURASIA, imalat sanayimizin ve teknoloji tedarikçilerimizin tüm ihtiyaçlarını karşıladıkları, yeni nesil geleceğin teknolojilerini ilk kez deneyimleyebilecekleri çok güçlü bir platform” diyen Klar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Avrasya bölgesinde imalat sanayini bir araya getiren tek fuarız. Amacımız Türk imalat sanayini uluslararası pazarlarla buluşturarak rekabet gücünü ve ihracatını artırmak. Uzun yıllardır üstlendiğimiz sektöre öncülük etme misyonumuz bize büyük bir sorumluluk yüklüyor. Öyle ki WIN EURASIA’da ortaklarımız, katılımcılarımız ve ziyaretçilerimizle birlikte geleceğin sanayisini yaratıyoruz. “dedi.

Klar sözlerine şöyle devam etti: “Fuarımızda; Türkiye, Avrupa, Kuzey Afrika, Asya ve Orta Doğu bölgelerinden 500’ün üzerinde katılımcı yer alacak. Ayrıca dünyanın dört bir yanından 39.000’in üzerinde ziyaretçi/alıcı bekliyoruz. Ticareti geliştirmek ve ihracatımızı artırmak amacıyla Makine İhracatçıları Birliği (MAİB) ve Türkiye Makine Federasyonu (MAKFED) işbirliğinde başarıyla yürüttüğümüz Alım Heyeti Programı’nı bu yıl da tekrarlamayı planlıyoruz. Alım Heyeti Programı kapsamında ülkemize davet ettiğimiz kurum ve kuruluş temsilcilerini, üretici ve ithalatçı firma yetkililerini fuarımızda ağırlayacağız. Sektörlerimize en verimli ticaret ortamını sunmak için Anadolu’dan VIP turlar ve Organize Sanayi Bölgesi-OSB turlarımız olacak” dedi.